Baharatların Bilinmeyen Özellikleri

Baharatların Bilinmeyen Özellikleri

Baharatlar sadece yemeklerimize tat vermekle kalmıyor birçok konuda fayda da sağlıyor. Bunlara kısaca bir göz atalım eminiz duyduğunuzda bilinmeyen bu özelliklere şaşıracak ve baharatları çok daha fazla kullanacaksınız. Örneğin kekik etli yemeklerinizde kullandınız mı? Çok farklı ve hoş bir tat verdiğini gördüğünüzde vazgeçemeyeceksiniz. Ayrıca vücudunuzu kuvvetlendirecek bu baharat, çok iyi bir idrar söktürücüdür. Eğer derinizde oluşan yaralara sürerseniz iyi geldiğini göreceksiniz. Ayrıca bağırsak iltihaplarında da tam bir ilaç niteliğindedir. Sarımsak, son derece vitaminli bir besindir. Kabızlığı giderir. Ateş düşürür tam bir antibiyotik özelliği gösterir. Kalp ve damar sağlığı için çok faydalı olan bu baharattan günde bir diş muhakkak tüketmek gerekir. Ayrıca kansere karşı çok ciddi bir koruyucudur. Zencefil günümüzde sıkça kullanan bir baharattır. Özellikle kış aylarında grip, nezle gibi sorunlara iyi gelmekle birlikte çok iyi bir öksürük gidericidir. Bağışıklık sisteminizin güçlenmesinde yardımcı olur.

Her Baharatın Ayrı Faydası Vardır

Karanfilin lokal anestezik olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Diş ve diş eti hastalıklarına çok iyi gelen karanfil ağız kokusunu da tamamen hapsederek önlemektedir. Karanfili baharat ve çay olarak kullanmanız tavsiye edilmektedir. Kimyon, siyah nokta ve sivilcelerin tedavisinde kullanılan bir baharat türüdür. İçerisinde yüksek miktarda demir bulunan kimyon astımla resmen savaşır. Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek çok daha sağlam bir direnç kazanmanıza yardımcı olur. Eğer kabızlık sorunu yaşıyorsanız bağırsaklarınızı çalıştıracak en iyi baharat keten tohumudur. Bunu suda bekleterek gün içerisinde salatalarınızda da kullanarak bağırsaklarınızı güven altına alabilirsiniz.

Hayatınızdan Baharatları Eksik Etmeyin

Pul biber belki de en fazla kullandığımız baharatların başında gelmektedir. Peki ne gibi faydaları var? Öncelikle metabolizmayı kuvvetlendirmek için çok faydalıdır. Doğal bir antibiyotiktir. Vücudumuz için gönderilmiş tam bir mucizedir diyebiliriz. Kanser hücrelerinin de ölmesine yardımcı olan pul biberi sıklıkla kullanmaya özen göstermelisiniz. Tarçının en fazla bilinen özelliği kan şekerini dengeliyor olmasıdır. Ama bunun yanında hafızanın kuvvetlenmesinde de önemli bir rolü olduğu anlaşıldı. Lif bakımından çok zengin olan bu baharat sindirimi kolaylaştırmanıza da yardımcı olacaktır. Görüldüğü gibi günlük hayatta kullandığımız baharatlar vücudumuza birçok katkı sağlıyor. Bunların faydasını öğrendiğimize göre artık çok daha fazla tüketmeliyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir